Salam & welcome everyone

This blog is the expression of my passion in blog comping (contests, giveaways, lucky draws) esp in year 2010 and early 2011 when I was abroad/on study leave.

Currently, due to time constraint, this blog is somehow dormant as I'm now diverting my enthusiastic & obsession towards offline contests :)

Kindly visit my other blog :
Miles of Smiles .

and do feel free to email me at:
suzie284@yahoo.com

Thanks!

Pages

Wednesday, 5 January 2011

GAMBAR KENANGAN PERCUTIAN 2010

me joining the above contest, due today :)


to join, click HERE!

5.1 Nama Percutian Anda: Cuti2 Manchester, UK

Beri rating 1-5 hendaklah kepada perkara2 di bawah :-  (5 untuk yg paling tinggi markah/best/baik/senang/paling ok)

5.2 Hotel/tempat menginap: rating : 5 star
me & family stay 3d2n kat Hotel Palace --tgh2 bandar Manchester. harga dlm 50 pound per nite. Hotel ni sgt beshh sbb bilik besar, luas, katil double ada dua tu!! weolls pilih hotel ni sbb ia terletak berhadapan dgn train station--weolls dtg ke Manchester naik train (from Nottingham UK)

5.3 Makanan: Weolls mkn (lunch) kat Nandos halal 5 min walk from Hotel. Breakfast buffet kat hotel (pakej bilik kan) weolls mkn baked beans, roti, telur ajer ie typical English breakfast
Selain Nandos, weolls makan gak (dinner) kat sebuah restoran Msia yg famous kat Manchester, nama restoran Ning.
rating : 4 star -- sbb food presentation voila, tp rasa/taste makanan tu biasa2 ajer

5.4 Kemudahan: sgt puas ati--setiap tempat yg kami singgah semuanya ok facilitiesnya :) kat UK kebiasaanya gitu kat mana pun :) weolls naik bas ajer pegi melawat MU stadium Old Trafford. Weolls naik gak taxi utk ke city dari hotel. dlm 5 pound ajer one taxi, reasonable price sbb one family travel kan (4 of us)
rating : 4.5 star

5.5 Kebersihan: tip top -- 5 star -- kebykan tempat kat UK and Europe adalah bersih :)
 
5.6.Extra Info: Perkara yg wajib dibuat bila cuti2 Manchester ialah melawat MU Muzeum and ikut stadium tour!!! wpun me tak minat langsung bola, tp sbb MU kan famous seluruh dunia, and Mr Hubby minat bola, so sgtlah beshh pengalaman dtg Old Trafford ni--senang and convenient ada tour guide khas bagi briefing--kami jln kaki tau ronda2 dlm stadium, MU players room etc. one word to describe : AWESOME!!! tp souvenir agak mahal-weolls beli lee gak sbg kenangan --beli yg paling murah --harga 4 pound (gelas ajo)
 
weolls sempat gak shopping2 kat bandar Manchester tu :) :) shopping kan aktiviti wajib utk setiap percutian hehehe ada satu shopping mall yg besar kat tgh2 city--lenguh gak kaki ronda2 :p
 
jom layan pics!!!
 
sbb penganjur kata boleh letak max 9 pics, me pun letak 9 pics--setiap pics dh ada caption yer :)
 
 
 










5 comments:

deqlis said...

Salam mama zharfan...

fuyooo... best percutian mama nie..i like.. deqlis dulu ikut2s kawan2 u minat MU tp sejak kawin minat bertukar..hehe...en hubby peminat Arsenal aiseyy..haha..tp klu p UK nak pergi juge..hihi.. tp rasa en bh klu nak bawk p tgk arsenal club lerr kt london huhu...

eh sembang2x lak deqlis nie..

pepun mama, gud luck okies..

imluvka said...

hye salam kenal...

jom join sukasuki my baby giveaway...

http://sukasukimybaby.blogspot.com

takecare...;)

Nafisa81 said...

bertuahnye kak suzie dapat pi sana..sy tak minat MU sbb minat arsenal..tp kalau ade peluang...nak gak pergi old trafford tu..

kakyong said...

dtg baca n3.. yes, kakyong ingat n3 u g jalan2 ke old trafford..

gud luck

shahjiehan said...

bestnya mama!... hehehe... SJ teringin nak p sana..

 
Updated by SyamilaMohd