Salam & welcome everyone

This blog is the expression of my passion in blog comping (contests, giveaways, lucky draws) esp in year 2010 and early 2011 when I was abroad/on study leave.

Currently, due to time constraint, this blog is somehow dormant as I'm now diverting my enthusiastic & obsession towards offline contests :)

Kindly visit my other blog :
Miles of Smiles .

and do feel free to email me at:
suzie284@yahoo.com

Thanks!

Pages

Sunday, 9 January 2011

Memorable Anniversary Contest By Lelord


me joining the above contest, due 16 jan

to join, click HERE!

contest task:
Ceritakan korang punya memorable anniversary...kalau ade bukti bergambo lagi best! contoh cam dapat keta ke, berlian ke, g makan2 berdua2an ke hehhehehe

here is my entry a.k.a my story :) thanks sbb sudi baca yer
-->EVERY YEAR, WE USUALLY HAVING SPESEL DINNER TO CELEBRATE OUR ANNIVERSARY.. BUT LAST  TWO YEARS (THN 2009)...I DID FEW SURPRISES FOR MY HUBBY...me dpt idea dari hasil research google kat tenet hehhe

1) I DELIVERED A PIECE OF SECRET RECIPE CAKE (Choc Banana which HIS FAV!) PLUS A CARD AND SOME LOVING WORDS TO HIS OFFICE <--I drove to Hubby's office and LEFT the cake+the card AT THE POST GUARD, WHEN HE GOT A CALL FROM THE SECURITY GUARD TO COLLECT SOMETHING...HE WAS SURPRISED TO RECEIVE THE CAKE..HE SMS ME AFTER THAT...WITH THE LOVELY (*SECRET) WORDS

2)then I balik umah... PREPARED A HOME COOKED DINNER (COOKING HIS FAV DISH IE NASI BERIANI WITH ALL THE LAUK PAUK & DESSERT)--I GOT THE RECIPE FROM MY COUSIN<--SHE'S AN EXPERT COOK...AND THAT WAS MY FIRST TIME COOKING NASI BERIANI...AND ALHAMDULILLAH, JADILAH NASINYER...BUT FORGOT TO SNAP PIC.. NO PIC OF THE NASI... SO THAT EVE, WHEN HE GOT HOME, I ALREADY PREPARED THE TABLE-CANDLE LITE DINNERR!! I BOUGHT THE CANDLES FROM UK (RED IN COLOUR- 3 CANDLES MEAN I LOVE U!)

3) ANOTHER SURPRISE, I ALSO KEMAS2 & DECORATE OUR BEDROOM..I PUT FRESH ROSES (AT THE DINING HALL AS WELL), AROMATHERAPHY OIL & LIT UP AROMATHERPAHY CANDLES...oh yes...i did snap pics of the room after the kemas2 thing...tiring yer fulfilling! roses tu i pegi beli kat Jusco Wangsa Maju tu...it costs me RM5 per stalk--sbb me rasa mcm mahal gak harga fresh roses tu, so me beli 5 stalk ajer--mula2 plan nak beli a dozen :p siyes --fresh flowers kat Msia is soo pricey... so nilah pic our bedroom lps me deco2 simple2 and letak fresh roses +candles kat meja solek tu
SO TU AJERLAH...LITTLE2 THINGS YET SWEET...AND I DIDN'T DO IT OFTEN, SO IT IS ONLY DONE ON SPECIAL DAYS LIKE THESE... AND I GOT THE IDEAS FROM THE INTERNET...GOT SOOO MANY ROMANTIC IDEAS...JUST CHOOSE WHICHEVER U FEEL BEST SUITED U & UR SPOUSE!! 

and another story..last year plak 2010...Mr Hubby plak buat surprise utk me..masa our anniversary...16 july 2010...note : citer berlaku kat Nottingham, UK ;)

that nite, hubby keje shift mlm...ptg tu me balik lewat dari skool(university)...
then, mlm hubby pun siap2 nak gi keje mcm biasa...
then dia ckp..tlg gi amik saputgn dia tertinggal kat bedroom upstairs...me pun naik ke bilik,
and..tadaaa...


me sungguh tak sangka ..in fact tak terpikir langsung hubby beli bunga +kad utk anniversary last year :)..

sbbbiasanya kalau kat msia, we just pegi overnite and short holiday cuti2 msia kat mana2-Alhamdulillah every year without fail (except 1st anniversary sbb masa tu me dlm pantang lps gave birth to zharfan)...secret revealed>>>me tak pernah dpt bunga pun utk anniversary..(kad ada jugak kdg2) so sejak dok UK ni...hubby dh jd romantik ie me dpt bunga utk bday thn ni  + anniversary ni jugak :) :) 

so me sebetulnya terkejut sbb tak telintas and tak sangka...so it's a  real surprise :) senyum je me tido..tido sorang2 lah that nite sbb hubby keje mlm kan..(tido dgn my lil ariff actually :p)

so the day after (17 july 2010), we just went out for lunch...bertiga lah, sbb my eldest boy-zharfan pegi school :) ..me & hubby mkn kat our fav restaurant ie restaurant Pakistan (Khyber Pass)..biasanya amik half chicken utk 2 org mkn, ari ni hubby pegi order one whole chicken la plak..tak abis sikit la sbb muak jugak ratah2 ayam tu :p


and me order cuppies from Anim (my fren kat notts ni)..cute jer cuppiesnya...


actually, we plan to go to paris masa end of july, dh siap nak byr duit semua...tp last minute kena postpone la plak, sbb travel agent tu masuk wad...so may be pegi paris bln mac 2011  :)
 
kat bwh ni adalah pic spesel--pic posing berdua pada hari anniversary thn ni --16 july 2010--kat dpn umah sewa weolls kat Nottingham ,UK..me posing sambil pegang bunga yg Mr Hubby bagi as surprise tu...

ni plak pic bertiga---plannya nak posing berdua, tp lil Ariff pun join gak posing dgn Mama & Papa :)--me pakai bj yg sedondon dgn Mr Hubby--couple t-shirt kaler biru :)
 
 

3 comments:

Lelord said...

hehehehe senyum2 jek baca.

tq join & good luck

Myra Jay said...

Wah... so romantik ar...
Dapat bunga lagi..
Gud luck ye Sis :)

Shiela Latif said...

tahniah ya =))

 
Updated by SyamilaMohd