Salam & welcome everyone

This blog is the expression of my passion in blog comping (contests, giveaways, lucky draws) esp in year 2010 and early 2011 when I was abroad/on study leave.

Currently, due to time constraint, this blog is somehow dormant as I'm now diverting my enthusiastic & obsession towards offline contests :)

Kindly visit my other blog :
Miles of Smiles .

and do feel free to email me at:
suzie284@yahoo.com

Thanks!

Pages

Saturday, 8 January 2011

First Contest by Adam Haiqal


me joining the above contest, due 15 jan

to join, click HERE!

contest ni temanya ialah:
"Kenangan 2010 dan Azam 2011"

part #1 : kenangan 2010

~ byk kenangan manis thn 2010--nak citer semua, sampai esok pun tak abis..so me pilih 2 kenangan terindah thn 2010..kenangan psl berblogging & kenangan petik epal kat ldg epal..

part 1.1 : kenangan 2010 --pencapaian dlm berblogging...

byk kenangan terhebat blogging sepanjang tahun 2010 for me

sbb me adalah 'kaki contest', so bila menang setiap contest atau GA yg me join, tu kiranya kenangan terhebat.

dlm byk2 yg terhebat, yg SUPER DUPER TERHEBAT ialah bila me menang contest Nuffnang, bukan sekali, tapi 2 kali babe!! 1st, me menang World Coolest Intern. and 2nd time, baru2 ni, me menang Nuffnang-Jipaban Contest.


Dear Nuffnanger,

Thank you for your participation in the Jipaban - My 2010 Santarina blogging contest! Reading all your entries about the gifts you would buy for your loved ones gave us a warm and fuzzy feeling indeed during this holiday season :) We're glad to announce that we now have the results of the blogging contest, and they are as below:
1st prize - Lee Hui Yen (http://stephy-lhy.blogspot.com/2010/12/jipaban-my-2010-santarina.html)
2nd prize - Suzi Fadhilah Ismail (http://suzie284.blogspot.com/2010/12/jipaban-my-2010-santarina.html)
3rd prize - Bernard Chung (http://bernard-greentea.blogspot.com/2010/12/jipaban-my-2010-santarina.html)

Consolation prizes:
Ellyn Lieu (http://flyingtotheskydreams.blogspot.com/2010/12/jipaban-my-2010-santarina.html)
Ewin Chong (http://windulgence.blogspot.com/2010/12/jipaban-my-2010-santarina.html)
Nor Iman bin Nazuki (http://www.eyriqazz.com/2010/12/jipaban-my-2010-santarina.html)
Sarah Tan (http://sarahtan95.blogspot.com/2010/12/jipaban-my-2010-santarina.html)
Dympna John Singin (http://deem2884.blogspot.com/2010/12/jipaban-my-2010-santarina.html)

Congratulations to all the winners! Thank you again for your participation, and a Merry Christmas to all of you from Nuffnang and Jipaban :)

Cheers,
Teoh Xinxian
Blogger Relations
Nuffnang Sdn. Bhd.


Nuffnang - Asia Pacific's First Blog Advertising Community

apa yg hebat bila jadi pemenang Contest anjuran Nuffnang ni??
  • BESHH BANGET, HEBAT DAN LEBAT -- both contests tu, based on creative entry, so kiranya juri2 Nuffnang rasa entry me ni creative lah--hebat tu!!!...and semua pun sedia al-maklum, tak mudah/agak sukar/payah jugaklah utk menang contest Nuffang which is based on creative entry--persaingan yg sgt sengit, plus bersaing gak dgn chinese comper yg sgt2 creative in doodling (like eggyolks etc)
  • and hebat sbb dpt hadiah cash!! World Coolest Intern me dpt cash RM220, Nuffnang-Jipaban, me dpt cash RM300!!
  • hebat+lebat, sbb bila result diumumkan, traffic blog me (blog utama yer, bukan blog contest ni) jd naik--ramai yg dtg terjah tgk my winning entry :) so dpt UV 700 lebih time hari me menang tu--blog me (Miles of Smiles) average UV 400-500 lebih ajer daily :p

>>>>ada lagi kisah hebat me berblogging ni--yeszaaa...
.....setelah 6 bln berblogging secara aktif sbg seorg Nuffnanger, total income Nuffnang ialah RM914.27.
memang ler bukan ribu raban..tp terhebat lah bagi sebuah blog kecik and newbie Nuffnanger mcm me :)

abis citer blogging & Nuffnang
part 1.2 : kenangan petik epal kat ldg epal & corat-coret kisah petik epal
  • 1st time in my life actually dpt kutip epal dari pokok epal dari kebun epal
  • kebun/ldg epal ni namanya Goacher's Farm terletak tak jauh tp tak dekat gak dgn umah sewa me @ Nottingham..plus minus one-hr drivelah..
  • kat UK, musim luruh/autumn ialah musim epal msk...(Sept-Oct)
  • me tau psl kebun epal ni dari En Google ajer..me cari yg paling dekat dgn notts..kebun epal ni kat tempat nama Retford, daerah nottinghamshire gak
  • ari me pegi petik epal tu..hujan babe!!!! tp me nak pegi gak..tak mau tangguh2...takut cuaca lg sejuk...so sampai kat kebun epal tu..hujan rintik2...
  • me redah gak masuk kebun..and rasa nak melompat bintang or golek tgk epal masak ranum!!! ada merah, ada hijau, ada merah2 ala2 purple..ada buah pera gak..ada buah ala2 berries (kaler kuning!!)
  • me & family the only family/manusia yg petik epal ari tu time tu..time hujan babe!!!
  • totally based on trust ie tuan kebun epal just bagi plastik, then pandailah2 me nak petik byk mana, then pegi bayar..kalau me tak byr pun dia tak tau, sbb dia dok dlm kedai dia..kat UK ni transaction mostly based on trust..kalau kat msia..selamat ler jwbnya...
  • hasil kutipan me pd hari tu..satu plastik besar..may be dlm 5 kilo kot apples tu..cuba teka berapa me kena bayar???? 10 pound ker??? ngeh ngeh ngeh..
---->3.45 pound ajer babe!!!!!murah yg amat!!! dh petik ikut suka hati..pear pun me petik gak :p

  • me posing sakan dlm kebun epal tu...sbb tak de org kan...and weolss rambang mata tak tau nak amik apple yg mana!!!
  • my lil ariff most pics masam mencuka mukanya sbb dia takut tak mau jln sendiri nak berdukung 24 j, sbb kebun tu rumput agak tebal +hari hujan so suasana basah --tak selesa
  • ada signboard : u can eat but can't have a meal ie jgn mkn byk2..weolls  mkn jer apples tu..sbb hari hujan so apples dh basah tak payah basuh terus masuk mulut weolls!! me tak snap plak signboard tu sbb sibuk dukung ariff lg, susah betul nak snap pics byk2..
  • my eldest boy-zharfan excited petik apples...dia marah2 bila me suruh posing, dia kata mama ni sibuk nak amik gambar, org nak petik apples hehehhe
  • setiap apples ada mcm2 jenis+nama..ada nama Katy, Spartan etc.

jom layan pics..
part #2 : azam tahun 2011>>
nak bawak my Mom buat umrah kat Mekah, bersama2 dgn dua org adik lelaki and seorg adik perempuan me..


what's the story behind azam thn 2011 me ni yer?
Actually, my late dad and my Mom were planning to perform Umrah buat kali terakhir in their life right after me, my adik (Hanim), and my adik (Awie) berjaya dpt title Dr...tapi my dad dah pergi buat selama2nya (15 june 2009) sebelum sempat menunaikan umrah buat kali terakhir dgn my mom (thn 2011)...so...me berniat dan berhajat utk melaksanakan hasrat my late dad, ie to bring my Mom to Mecca to perform Umrah...Insya Allah next year, lps me habis study...itupun kalau ada rezeki...

Why I wanna perform Umrah with my 3 siblings?
Sbb me and my adik2 ni sangat2 rapat..we all grown up together...age gap me dgn Hanim 3 years old, Hanim dgn Nizar 3 years old, Nizar dgn Awie (bongsu) 2 years old...for my adik2, i'm their Kak Long No.2..coz our elder siblings (ie Kak Long No. 1 sgt jauh gap umur dgn 4 of us...)

ni pic kami ber-4 masa kecik

kami ber-4 selalu spent masa sama, pegi holiday, shopping2, mkn2, outing2...dulu masa me awal2 kawin pun and all my 3 adik2 still bujang2, me selamba ikut jer diorg pegi holiday..hubby sporting tak kisah me kuar or ikut  adik2 me ke mana2...

ni pic lami ber-4 pegi holiday kat Melaka (thn 2006) - masa ni my Zharfan baru masuk sthn..and... me a lot slimmer compared to present weight :p

and now adik2 me 2 org dh ada family sendiri..(yg bongsu baru jer bertunang semlm)...so me berharap sgt agar kami ber-4 dpt menunaikan umrah dgn our mom, sebagai menyampaikan hasrat arwah Ayah...dan me tau my Mom akan rasa bahagia & happy kalau me and my adik2 dpt bwk our mom pegi Umrah sama2...Amiin..and me sgt yakin arwah Ayah di alam sana tetap tahu dan akan rasa bangga and happy jika 4 of us dpt bahagiakan my mom..memang kewajipan kami as anak2 pun :)

ni pic kenangan my Mom & my late dad masa anugerah hari ibu Karangkraf 2007

ni pic masa family holiday kat Langkawi (Jan 2007)..fun time tepi pool kat Berjaya Resort...kenangan yg tak akan berulang sbb my Dad dah tak ada kat dunia ni...


me sgt2 sygkan my mom, sbb tu jer yg me ada sekrg, utk me bahagiakan the best me can...selagi hayat my mom masih ada..me sentiasa berdoa setiap solat 5 waktu agar my mom panjang umur, sejahtera dan bahagia...wpun me tahu my mom sgt sedih dan sunyi slps pemergian my dad :(

sekian citer kenangan thn 2010 dan azam thn 2011
thanks sbb sudi baca sampai abis


2 comments:

Amy Syaquena said...

Hai baru hari nie amy dapat singgah blog kawan-kawan, sihat ke? thanks ye coz sudi singgah sinar raudah dan komen.. happy weekends..

fiq said...

wee.. best nyer kenangan2 kamu. pape pun, semoga berjaya utk contest ni k =D

 
Updated by SyamilaMohd