Salam & welcome everyone

This blog is the expression of my passion in blog comping (contests, giveaways, lucky draws) esp in year 2010 and early 2011 when I was abroad/on study leave.

Currently, due to time constraint, this blog is somehow dormant as I'm now diverting my enthusiastic & obsession towards offline contests :)

Kindly visit my other blog :
Miles of Smiles .

and do feel free to email me at:
suzie284@yahoo.com

Thanks!

Pages

Thursday, 13 January 2011

Azam tahun 2011


Azam me pd thn 2011 ialah

~ingin menunaikan umrah di Makkatul Mukarramah 
bersama bonda terchenta 
dan 3 org adik yg sgt me kasihi~


what's the story behind my azam then?
Actually, my late dad and my Mom were planning to perform Umrah buat kali terakhir in their life right after me, my adik (Hanim), and my adik (Awie) --ketiga2 of us berjaya dpt title Dr (thn 2011)...tapi my dad dah pergi buat selama2nya (15 june 2009) sebelum sempat menunaikan umrah buat kali terakhir dgn my mom (planning nya thn 2011)...so...me berniat dan berhajat utk melaksanakan hasrat my late dad, ie to bring my Mom to Mecca to perform Umrah...Insya Allah this year, lps me habis study...itupun kalau ada rezeki...

Why I wanna perform Umrah with my 3 siblings?
Actually kami semua 7 beradik, tp elder siblings tak close sgt mcm me & adik2, sbb gap umur yg sgt jauh (me anak no.4, tp kakak me anak no. 3 tu, beza umur 12 thn dgn me)

Sbb tu, me and my adik2 sangat2 rapat..we all grew up together...age gap me dgn Hanim 3 years old, Hanim dgn Nizar 3 years old, Nizar dgn Awie (bongsu) 2 years old...for my adik2, i'm their Kak Long No.2..coz our elder siblings (ie Kak Long No. 1 sgt jauh gap umur dgn 4 of us...)

kami ber-4 selalu spent masa sama, pegi holiday, shopping2, mkn2, outing2...dulu masa me awal2 kawin pun and all my 3 adik2 still bujang2, me selamba ikut jer diorg pegi holiday..hubby sporting tak kisah me kuar or ikut  adik2 me ke mana2... 

and now adik2 me semuanya dh ada family sendiri..(yg bongsu baru jer berkahwin last year)...so me berharap sgt agar kami ber-4 dpt menunaikan umrah dgn our mom, sebagai menyampaikan hasrat arwah Ayah...dan me tau my Mom akan rasa bahagia & happy kalau me and my adik2 dpt bwk our mom pegi Umrah sama2...Amiin..and me sgt yakin arwah Ayah di alam sana tetap tahu dan akan rasa bangga and happy jika 4 of us dpt bahagiakan my mom..memang kewajipan kami as anak2 pun :)

me sgt2 sygkan my mom, sbb tu jer yg me ada sekrg, utk me bahagiakan the best me can...selagi hayat my mom masih ada..me sentiasa berdoa setiap solat 5 waktu agar my mom panjang umur, sejahtera dan bahagia...wpun me tahu my mom sgt sedih dan sunyi slps pemergian my dad :(
 
Perancangan utk memastikan azam me ni akan tercapai
azam tanpa perancangan tak de maknanya kan...so, demi melaksanakan azam me ni, me dh mula menabung sejak thn lepas, and berdoa tak putus2 setiap kali lepas solat 5 waktu agar Allah mengabulkan hajat dan azam me, juga agar dipermudahkan segala urusan utk menunaikan umrah.

me bercadang pegi umrah sekitar bulan Jun 2011, sbb Julai 2011 semester baru dh bermula, so me nak kena masuk mengajar balik (me lecturing kat UIAM)..tika dan saat ini (Jan 2011), me masih belum survey2 or tempah apa2 pun pakej umrah..Insya Allah, will do so in few months to come.


contest ini dianjurkan oleh Matjoe dan turut ditaja oleh Eyriqazz (rm 50) Kak Ina KL (cookies rm50)  AbangEnsem (6 ebook, rm120), Kak Yon (3xrm10 topup, rm30) dan Tinihani (4 ribbon brooch, rm20)'


18 comments:

Matjoe said...

salam mama zharfan, tq join sy nyer contest. isnyaAllah leh dpt pegi umrah tahun ni. tgh ari sy upload gambar kt facebook page sy, so boleh lah ajak friend like.

Fatin a.k.a. Aten said...

uia academic calendar dah tukar.. next intake will be on september.. no more july intake..

Pena QS said...

mama zharfan,
blog sy sgt bagus. tahniah semua keluarga Dr berjaya.

Nafisa81 said...

baru je lika..

Pena QS said...

pembetulan,
blog YG sgt bagus instead of blog sy sgt bgs.

nadiah said...

dah like..
good luck sis..

seribahasa.com said...

azam tahun baru yang amat elok. dan kita semua inginkan sesuatu yang terbaik untuk tahun 2011. semoga apa yang dirancang mendapat hidayah dari Yang Maha Esa.

❤ C!K MAZ's❤ said...

salam sy doakan semoga tercapai cita2 tu...insyaAllah..

Momma Mia said...

Moga dipermudahkan segala urusan.
Amin!

[-suziey-] said...

insyaAllah..bila dh semat niat..dh tercatat dibahu kananmu akn pahalanya..semoga impian dan azam ni akn tercapai..insyaAllah..jika azam kt btl2 tulus dan ikhlas dan kita sanggup korbankan wang ringgit demi menjejakkan kaki ke tanah suci dan dgn niat ingin beribadat dgn khusyuk dan tawadhuk..insyaAllah pasti akn dimakbulkan..anggap setiap dugaan dlm perjalanan perancangan kita tu sbgai penghapus dosa2 kecil kita ..amin :)

SyedMuzzamir said...

mamaaaaaaaa eheehe .. homesick rindu mak kat umah

Miela77 said...

already vote to u...moga niat yang murni ini dimakbulkan..amin..

hasrul hassan said...

Salam .. semoga tercapai impian murni ni. :) Tapi sebelum tu .. pastikan yang ditinggalkan di sini telah aman semuanya.

Itu cara dan kaedah terbaik nak dapatkan haji mabrur. :)

Salina@IbuAqil said...

Semoga azam mama dipermudahkan jalannya.. Amin!!!

Fatihah said...

Already vote.. Good luck

Myvitrd said...

Tahniah sebab entri ni terpilih sebagai pemenang Like difacebook matjoe..

Woofer Storm said...

vote mama zharfan la...heheee

princess pisang said...

sy vote jgk~

 
Updated by SyamilaMohd