Salam & welcome everyone

This blog is the expression of my passion in blog comping (contests, giveaways, lucky draws) esp in year 2010 and early 2011 when I was abroad/on study leave.

Currently, due to time constraint, this blog is somehow dormant as I'm now diverting my enthusiastic & obsession towards offline contests :)

Kindly visit my other blog :
Miles of Smiles .

and do feel free to email me at:
suzie284@yahoo.com

Thanks!

Pages

Wednesday, 12 January 2011

Aksi Ke Sekolah Giveaway Contest


me joining the above contest, due 11 feb

to join, click on the banner

me join category B (sekolah rendah)

here is my pic entry


ni pic my eldest son, zharfan, kat his school--nama sek : Radford Primary School, Nottingham, UK
Kat UK ni, sistem nya, 5 thn dh masuk sek rendah ie bermula dgn reception class, then bila dh 6 years old, dh masuk Year 1 (darjah 1)
kat dlm pic ni. Zharfan tgh masak in cooking class ni (tgh khusyuk kacau2 bahan nak buat banana cake rasanya) --pic ni teacher zharfan yg snap and bagi kat me (semua parents dpt pics anak masing2 masa kat skool)--in one cd, masa end of term last year..
--kelebihan sek kat UK ni, konsep play & learn & fun, so byk fun activities like school trip, cooking class etc and
sbb ada pelbagai bangsa from different countries all over the world, so school tu is an international school lah kiranya :) dlm kelas Zharfan ada African, Indian, Pakistanis, Asian, selain dari mat salleh lah :)



1 comments:

akmafaizal said...

bestnyer kalau method of learning UK sama ngan Msia. tak de lah anak2 Msia tak tau nk buat aktiviti apa2. sekurang2nyer derang dh diajat multi skill n join mcm2 aktiviti. baru seronok budak2 nak p sekolah n no more ponteng2 sekolah.

anak saya pun ade gak blajar masak2 kat sekolah. tp buat adunan je.then cikgu soh parents masakkan kat umah.tu masa pra sekolah lah kan.

lani KBSR dah takde ganti dgn KSSR. this year baru mula n ank saya antara pelajar pioneernye. dah ada subjek elektif pilihan. Bahasa arab. klau nak bahasa Cina, Tamil or lain2 kena ade at least 15 student baru sekolah boleh minta jabatan pendidikan bagi sorang cikgu utk mengajar subjek tu.

 
Updated by SyamilaMohd