Salam & welcome everyone

This blog is the expression of my passion in blog comping (contests, giveaways, lucky draws) esp in year 2010 and early 2011 when I was abroad/on study leave.

Currently, due to time constraint, this blog is somehow dormant as I'm now diverting my enthusiastic & obsession towards offline contests :)

Kindly visit my other blog :
Miles of Smiles .

and do feel free to email me at:
suzie284@yahoo.com

Thanks!

Pages

Saturday, 29 January 2011

I Love My Family Contest 2011


me joining the above contest, due 31 jan

to join, click HERE!

contest task #1 :
Ceritakan kenapa anda sayangkan keluarga anda n apa aktivity terbaru yg anda lakukan bersama keluarga tersayang dengan gaya penulisan yang kreatif, dan menarik. Paling best kalau dapat sertakan tarikh2 dan tempatnya sekali

kenapa me sayangkan family me...
ni jwpnnya...


aktiviti terbaru yg me lakukan bersama family tersayang..
yehaaaa...kami 4 beranak pegi main sledge/snowboard sampai lembam ngeh ngeh ngeh
aktiviti main sledge ni kiranya unik lah sbb tak de kat Msia...kalau kat Msia, main sledge ni ala2 main upih pinang kot (kalau wujud lagi laa..) sledge yg me beli tu kaler hitam+merah, harga 10 pound each (kalau nak convert to RM, darab dgn 5, tp kat UK, tak aci tau kalau beli brg then convert to RM :p )
kat Nottingham(Notts) ni, snow tak turun everyday tau, wpun winter ni suhu sejuk beku..so aktiviti main sledge ni weolls buat masa awal dec 2010 yg lps...masa ni snow turun kat Notts

sgt lah fun sbb boleh spent masa and berkongsi kegembiraan dgn org2 tersyg--hubby & my 2 kids..

weolls main sledge ni  kat tempat yg famous kat notts ni ie Wollaton Park! dekat jer dgn umah me, ie 10 min drive

  ramai gak org main kat sini masa weolls pegi main tu..snow tak tebal sgt, tp still licin ;) mat salleh pun suka main sledge ni rupanya--ingatkan kami ajer yg jakun ;)

mak & anak posing

papa & kids :)

papa & Zharfan

me & my 2 boys--permata hati me ni--can't live without them


contest task #2:


ni pic me & family..
~ me rasa pic ni menarik utk dikongsi sbb ni antara kenangan terindah weolls di bumi UK..
me , hubby and my Zharfan senyum nampak gigi mcm iklan Colgate dlm pic ni, lil Ariff je masham mukanya mengalahkan pelam muda sbb sejuk ni babe..siyess...baby mana tahan sejuk :p my Zharfan dh besar and paham and sgt enjoy bab2 snow ni...

anyway...tak semua org boleh merasa pengalaman begini (silalah jeles yer ngeh ngeh ngeh) 
pengalaman posing2 atas snow, berlatarbelakangkan snow yg memutih--segalanya putih--kulihat PUTIH :p..pengalaman having fun with snow... adalah super duper beshhh sbb tak de kat Msia :p minus part sejuk beku tu yer..nak main snow and posing2 punya psl :p
double beshh sbb pengalaman ni dpt me kongsi bersama family me yg sgt me kasihi ---
masa 1st time me dtg UK (Sept 2007-March 2008), me dtg sorang2 tanpa bwk my family, sungguh perit dan tak enjoy even ada snow pun..ari2 me nangis jer sbb teringatkan my baby kat Msia..
then Dec 2009 sampailah now, me dtg UK again, this time me amik keputusan nekad bwk my hubby & kids...wpun me tak dpt family allowance (sbb me under special programme--split phd programme, bukannya full term phd kat UK)
keputusan nekad me adalah tepat lagi bijak..
.me menikmati setiap saat, setiap moment bersama my family di bumi UK yg beribu batu jauhnya dari Msia..
Indeed....I Love My Family!! My life is not complete without them..~



1 comments:

eb ezrin2 said...

ah sgt2 jeles... ;p
eh biler balik msia eh? nak pesan FM... :)

 
Updated by SyamilaMohd