Salam & welcome everyone

This blog is the expression of my passion in blog comping (contests, giveaways, lucky draws) esp in year 2010 and early 2011 when I was abroad/on study leave.

Currently, due to time constraint, this blog is somehow dormant as I'm now diverting my enthusiastic & obsession towards offline contests :)

Kindly visit my other blog :
Miles of Smiles .

and do feel free to email me at:
suzie284@yahoo.com

Thanks!

Pages

Wednesday, 12 January 2011

Baby & Me Shopping Style Contest

me joining the above contest, due 3 feb

to join, click HERE!

contest task #1:
Sertakan sekeping gambar anda dan anak/anak saudara berusia 3 tahun ke bawah dalam pakaian shopping terbaik anda berdua.
so here is my pic entry..


my name : mama zharfan
baby's name : Ahmad Ariff Shah - age setahun lapan bulan
hubungan : my son

~dlm pic ni, sbb contest requires both of us dlm pakaian shopping terbaik, so both me & my kids pakai outfit yg santai, selesa --nama lagi nak bershopping kan -- both pakai jeans, me pakai jaket cutting dress kembang, my lil Ariff pakai t-shirt Thomas & Train dan juga snow hat kaler merah cap England.--matching dgn tudung me kaler merah tu.
and sbb contest ni ada perkataan 'style'..both mommy & kids berdressing stylo -- letak sunglasses atas kepala (bajet stylo abis ni heheh) nak pakai sunglasses tu kat mata, nampak sedikit kelakar sbb indoor kan (dlm supermarket ni :p)~

contest task #2:
Berikan TIPS - Bagaimana anda dapat bershopping dan melayan kerenah anak dalam masa yang sama.

some of the tips yg me selalu guna:
1) make sure my boy selesa (pampers kering, ie tukar sblm kuar shopping tu), and make sure he's full (ie kenyang) so tak delah meragam ke apa kan
2) taktik umpan  ie bagi my boy pegang satu toys yg dia suka (kdg2 books)..so sepanjang2 me pilih2 brg, he would be engaged and fully occupied dgn that toy--and part kelakar, my lil Ariff ni jenis yg cepat boring dgn toys, so siap je me pilih2 brg, dia ckp 'tak nak' (dia sebut 'nanak') toys tu--selamat duit me tak pyh beli toys, main free ajer sampai puas/boring..kdg2 kalau dia nak gak toys tu, me pujuk lah , tukar dgn harga mampu beli (a.k.a murah) hehehhe
3) me pastikan anak me duduk/stay dlm shopping trolley , so tak pyh nak kejar2 takut hilang ke apa kan..and me suruh dia jaga a.k.a main2 brg dlm trolley konon dia tlg susun lah brg2 yg me dh pilih utk dibayar tu heheh
Baby & Me Shopping Style Contest
dianjurkan oleh 
Dengan hadiah-hadiah menarik daripada
Photobucket
Photobucket



1 comments:

Amy Syaquena said...

comelnya si manja dia..

 
Updated by SyamilaMohd