Salam & welcome everyone

This blog is the expression of my passion in blog comping (contests, giveaways, lucky draws) esp in year 2010 and early 2011 when I was abroad/on study leave.

Currently, due to time constraint, this blog is somehow dormant as I'm now diverting my enthusiastic & obsession towards offline contests :)

Kindly visit my other blog :
Miles of Smiles .

and do feel free to email me at:
suzie284@yahoo.com

Thanks!

Pages

Friday, 21 January 2011

Ehh i lOve u ah..!!..GA


SaYa SayaNg sUka riNdu kAmu...
"
Ehh i
lOve u ah..!! "

me joining the above GA @ LailaVi's blog

to join, click HERE!

here goes my story a.k.a entry for the above GA :)

Do i lOve hiM?


Jujurnya, dia bukan cinta pertama me, tapi dialah cinta sejati me..dan me yakin dia pun rasa me adalah cinta sejatinya..

Me kenal dia Januari 2004, masa tu me tgh single-mingle, solo babe (baru break up dgn my ex bf)..me masih ingat dgn jelas, dia telefon me buat pertama kali ketika me tgh aerobic kat gym dekat2 umah sewa me time tu...dia dpt no telepon me dari kawan dia yang juga merangkap kwn me..dgn kata lain, kwn me tu match-make me dan dialah..

bermula dari first call tu..kami pun start ler bergayut-gayutan..excited nak kenal kan..lepas beberapa minggu..me & dia pun rasa nak kenal in person lah..mana boleh dok call2 ajer..rupa tak kenal mcm mana..tp masa time gayut2 tu, memang dh rasa ada chemistry sgt2...kebetulan plak me & dia asal negeri yg sama, kampung sebelah menyebelah ajer!!

so bln Febuari 2004, me pun kuar dating, jumpa dia buat pertama kalinya..ala-ala blind date jugak ler, sbb me & dia tak tau mcm mana rupa masing2...suspens wooo...me tak suka ler blind date ni sbb risiko sgt tinggi..tp sbb me kenal dia melalui kawan me, so tak delah takut ke apa ke..kang jumpa org jahat ke apa ke...

me & dia pegi mkn kat stall ajer..dekat2 dgn area umah sewa me masa tu...dan bila lihat dia masa kali pertama jumpa tu.serious babe..me dh jatuh hati pun, tp me simpan dlm hatilah, mana boleh ckp babe..
so mlm tu, me & dia borak2, sembang2 ajer..tak de lah ckp i lap u u lap me ke apa

apa yg berlaku seterusnya...lps tu aktiviti gayut2 and dating2 berterusan..dan..cuba teka...dipendekkan cerita..bln Julai 2004 ie 5 bln slps me & dia kuar dating pertama kalinya, me sah bergelar suri dlm hidupnya!! cepat bukan??!!..

tp me yakin, dialah takdir cinta sejati me, takdir terindah dlm hidup me..


kenapa me pilih dia..dlm jangkamasa yg agak singkat???

ni antara sbb2 nya..tp cinta sejati kan tak bersyarat (unconditional love)..tp ni kiranya penyebab2 rasa cinta tulah...

dia sgt ikhlas, sbb dia berkawan sekejap jer, and sbb dia yakin dgn hubungan me & dia, dia terus hantar wakil merisik..ajak kawin babe...tak bazir2 masa, wang ringgit, tenaga dan sewaktu dgnnya utk bercinta lama2..

dia penyayang & mengambil berat..and memang sifat tu kekal sampai ke hari ni..

dia bukan jenis yg romantik, tp utk me, dia berusaha utk jd Mr Romantik..antara cthnya..thn ni dh 2 kali me dpt bunga & kad, masa hari lahir me & masa anniversary bln lps..dia siap plan surprise bday celebration tu utk me (tp anak me pegi pecah rahsia ckp dgn me awal2, 'papa beli bunga' utk mama ngeh ngeh ngeh)


dia sgt penyabar dgn kerenah me, dulu hingga kini..me ni kdg2 cerewet, kdg2 moody jugak dan kdg2 bila dtg angin pus-pus malas kemas umah or basuh pinggan, dia akan tlg me uruskan semua keje2 umah, sbb dia kata dia tau me penat study..

dia sanggup berkorban utk me..masa musim dating2 dulu, dia sanggup dtg jumpa me, even masa tu dia keje agak jauh dgn tempat tinggal me, masa tu dia keje shift plak tu..and pengorbanan dia berterusan sampai ke hari ni..dia sangup berhenti keje utk ikut me further study kat UK ni..

dia ada byk persamaan dgn me...(cthnya me dan dia dua2 suka house deco, suka beli brg2 hiasan umah, suka mkn nandos, suka travel..byk lg panjang benor kalau nak tulis)..dan ada jugak org kata me & dia rupa agak seiras..ada kot sikit2 :)

yg best, me pilih dia sbb dia tinggal kat kampung sebelah kampung me (teringat plak dialog dlm filem P.Ramle : 'hoi org sebelah'.....!! :p), so time raya or balik kampung memang tak payah gaduh2 perang2 nak gilir2 ke apa, so 10 min jer naik keta dari umah me ke umah dia kat kampung..so hari raya, me & dia dok pi mai pi mai beraya umah masing2 ..sbb dekat kan..

dia ialah chenta hati me..Mr R..teman, kawan, kekasih, suami..moga2 cinta me & dia mekar harum mewangi hangat,kekal hingga ke hujung nyawa me & dia..dan dia adalah bapa kepada zuriat2 me yg sgt me kasihi.

Abang..
mengenalimu adalah takdir terindah dalam hidupku- teramat sangat,
musim percintaan yang singkat kita lewati bersama adalah memori paling bermakna sepanjang hayat,
menjadi suri hidupmu yang sah pada tanggal tarikh keramat 16 july 2004 adalah hari penuh bersejarah yang tak mungkin kulupakan setiap saat,
bergelar ibu kepada zuriat-zuriatmu adalah penghormatan paling agung tidak bisa ku luahkan walau dengan sejuta kalimat,
Ku ingin hidup bersamamu sebagai teman, isteri, kekasih hingga hujung nyawa, hingga ke taman syurga yang penuh nikmat.
Amin Ya Rabbal Alamin"
[sajak di atas adalah 100% ciptaan me sendiri--utk chenta hati me]
Thanks 'Abg' a.k.a Mr R!!
Ehh i lOve u ah..!!


1 comments:

aLL abOut famiLy said...

wahh..!!..romantiknyer cintan cintun u nih...rindu ngn hB laila plak tetiba bila baca n3 u nih...sweett giler...thanks for joining yer...!!

 
Updated by SyamilaMohd