Salam & welcome everyone

This blog is the expression of my passion in blog comping (contests, giveaways, lucky draws) esp in year 2010 and early 2011 when I was abroad/on study leave.

Currently, due to time constraint, this blog is somehow dormant as I'm now diverting my enthusiastic & obsession towards offline contests :)

Kindly visit my other blog :
Miles of Smiles .

and do feel free to email me at:
suzie284@yahoo.com

Thanks!

Pages

Tuesday, 8 March 2011

Contest 'Cute Bersama Kek Birthday'


me joining the above GA, due 7 april

to join, click on the banner!

me tag:
anje
ila mama amana
cik puan hady

GA task #1:
Wajib ada gambar ( gambar mama dgn anak +kek birthday..xkira la kek birthday mama @ birthday anak ).

here is my pic entry..


nama anak : Ahmad Ariff Shah
nama ibu : Suzi @ Mama Zharfan
DOB anak : 15/4/2009


GA task #2
Buat entry khas sempena birthday itu
presenting..
~bday story and bday pics of my lil Ariff~
Ahmad Ariff Shah 1st Bday
15th April 2010

corat-coret bday Ariff

because this is Ariff's 1st bday, so Mama over-excited--Papa in-charge bab2 deko umah like gantung banner, belon etc..and Mama plak, awal2 beli t-shirt bday online

then Mama tempah bday cake--kat Nottingham ni susah nak cari kedai kek yg jual kek halal, last2 Mama tempah dgn one Msian fren--so kek ni homemade with simple icing
tp Mama puas ati jer--sbb Mama memang tak reti langsung buat cake :p


Bday candle pun special sbb Mama beli yg alphabet ie utk eja nama A.R.I.F.F. tu

pics tak byk yg debomb sbb kebetulan ari bday Ariff ni, cuaca mendung, so bila snap pic dlm umah, suasana agak gelap, kurang cahaya, and digicam Mama memang kureng sikit kalau shoot pics indoor--menyebabkan Mama terasa nak rembat DSLR

Mama paling suka tgk Ariff pakai bib design necktie tu..Mama beli kat mothercare


Mama bagi permission Ariff mkn cake buat pertama kalinya--sbb ari spesel utk Ariff kan

Mama tak jemput tetamu pun, so kita cuma celebrate bday Ariff ber-4 ajer ie Mama, Ariff, Zharfan and Papa

lps siap kita snap2 pics, cake bday Ariff Mama bagi kat jiran Msia kita, yg kebetulan ada buat gathering(usrah mingguan), so lega sbb tak membazir kek tu--Papa memang tak mkn kek langsung, Mama setakat one slice ajer :)

Apa2 pun, bday Ariff yg pertama ni adalah sgt spesel sbb kita celebrate kat obersi--beribu2 batu jauhnya dari Msia..

sekian cerita bday Ariff--Mama pastinya akan ingat memori ni sampai ke hujung hayat Mama, dan Ariff pastinya boleh tgk balik all the bday pics bila Ariff dh besar :)



Mama sayang Ariff sgt2...Ariff adalah part of Mama..my heart, my soul :)

ni video spesel--video Mama & Zharfan nyanyi Happy Bday utk Ariff :)

video

1 comments:

♥ aNJe a.k.a MaMa_BaLQis ♥ said...

so cute video tu suzie,semangat abangnya nyanyi...

 
Updated by SyamilaMohd