Salam & welcome everyone

This blog is the expression of my passion in blog comping (contests, giveaways, lucky draws) esp in year 2010 and early 2011 when I was abroad/on study leave.

Currently, due to time constraint, this blog is somehow dormant as I'm now diverting my enthusiastic & obsession towards offline contests :)

Kindly visit my other blog :
Miles of Smiles .

and do feel free to email me at:
suzie284@yahoo.com

Thanks!

Pages

Monday, 14 February 2011

Rawat bayi demam : petua untuk contest qalish.com




me joining contest qalish.com, due 14 feb.

to join, click HERE!

petua yg me nak share ialah petua yg my mom ajarkan, ie time my babies demam, so my mom ajar gini caranya --> utk mengurangkan panas/ turunkan suhu bdn baby..

Caranya ambil sebuku asam jawa, ramas dengan sedikit air. Setelah pekat,sapukan air ramasan asam jawa tersebut pada ubun-ubun dan seluruh kepala. Biarkan sehingga lumuran tadi kering di kepala.Anda akan dapati , panas badan bayi anda akan berkurangan. Buat beberapa kali dalam sehari.

me memang amalkan cara ni utk my 2 boys, and Alhamdulillah, berkesan :) esp kalau demam yg tak melarat, tapi, in case suhu naik turun naik turun, nak kena bwk jumpa doktor jugak sbb baby sgt bahaya kalau demam panas kan...

me tag:
ogy
anin
ila mama amana 



1 comments:

sumpit said...

tq for joinin..and good luck...sila JENGUK DI fb di bahagian notes gak yer..mtk kwn2 vote dan share petua mama....50% penilaian dr sana

 
Updated by SyamilaMohd