Salam & welcome everyone

This blog is the expression of my passion in blog comping (contests, giveaways, lucky draws) esp in year 2010 and early 2011 when I was abroad/on study leave.

Currently, due to time constraint, this blog is somehow dormant as I'm now diverting my enthusiastic & obsession towards offline contests :)

Kindly visit my other blog :
Miles of Smiles .

and do feel free to email me at:
suzie284@yahoo.com

Thanks!

Pages

Sunday, 27 February 2011

CONTEST NAMA BABY SAYA


me joining the above contest, due 1 mac

to join, click HERE!

Buat satu entry menerangkan NAMA anak anda. 
Maksud nya. 
Siapa Yg Memilih dan 
Kenapa Nama itu dipilih. 

Nama Anak: 
Ahmad Zharfan Shah

Maksud:
Ahmad : Yg terpuji(sama maksud dgn Muhammad)
Zharfan'CERDIK, PINTAR'
Shah : tak de maksud dlm bahasa Arab rasanya, kalau bahasa Melayu, ni gelaran golongan sultan dahulu kala juga sultan zmn sekarang


Siapa Yg Memilih & Kenapa nama ni dipilih:
 Me sendiri ie Mama Zharfan
mudah2an my Zharfan akan jd anak yg cerdik pintar soleh qurratu a'yun..Amiin...
me amik nama Zharfan tu from magazina Pa&Ma..about few weeks sblm my boy lahir...me ternampak and terus berkenan nama tu sbb agak kurang common compared dgn nama Danial or Adam cthnya..sbb dh ramai sgt babies nama Daniel or Adam...
Zharfan ada lah jugak, cuma tak ramai sgt, and kdg2 nama Zhafran, and bukan ZHARFAN..sounds alike, tp tak sama, ejaan lain, sebutan lain, maksud pun lain
 Shah tu my mom (nenek zharfan) yg letak, sbb dia suka nama Shah sounds good, cantik nama tu katanya
and my mom yg temankan me dlm labour room (My hubby keje masa me deliver my baby), so my mom dpt pengiktirafan istimewa utk contribution sama2 menamakan my baby :)

so jdlah Ahmad Zharfan Shah!!


nilah pic my boy..
Ahmad Zharfan Shah


1 comments:

EZAN IDMA said...

comeeyyynyeee die :) tq join :) goodluck ye

 
Updated by SyamilaMohd