Salam & welcome everyone

This blog is the expression of my passion in blog comping (contests, giveaways, lucky draws) esp in year 2010 and early 2011 when I was abroad/on study leave.

Currently, due to time constraint, this blog is somehow dormant as I'm now diverting my enthusiastic & obsession towards offline contests :)

Kindly visit my other blog :
Miles of Smiles .

and do feel free to email me at:
suzie284@yahoo.com

Thanks!

Pages

Saturday, 18 December 2010

CONTEST : MUMMY ILA ANNIVERSARY


me joining the above contest, due 30 december

to join, click HERE!

contest task:
Ceritakan KENANGAN MANIS ATAU PAHIT semasa meraikan ANNIVERSARY PERKAHWINAN atau KELAHIRAN anda dengan penulisan yang kreatif dan menarik.

Sertakan Gambar kenangan bersama dan nyatakan TARIKH & LOKASI di dalam gambar yang di pilih. Kalau takde gambar semasa meraikan, gambar berdua pun boleh, gambar beramai-ramai pun boleh. Janji ada kaitan dengan tajuk.
 
here is my entry a.k.a my story :) thanks sbb sudi baca yer
-->EVERY YEAR, WE USUALLY HAVING DINNER TO CELEBRATE OUR ANNIVERSARY.. BUT LAST YEAR (2009)...I DID FEW SURPRISES FOR MY HUBBY...

1) I DELIVERED A PIECE OF SECRET RECIPE CAKE (Choc Banana which HIS FAV!) PLUS A CARD AND SOME LOVING WORDS TO HIS OFFICE <--I drove to Hubby's office and LEFT the cake+the card AT THE POST GUARD, WHEN HE GOT A CALL FROM THE SECURITY GUARD TO COLLECT SOMETHING...HE WAS SURPRISED TO RECEIVE THE CAKE..HE SMS ME AFTER THAT...WITH THE LOVELY (*SECRET) WORDS

2)then I balik umah... PREPARED A HOME COOKED DINNER (COOKING HIS FAV DISH IE NASI BERIANI WITH ALL THE LAUK PAUK & DESSERT)--I GOT THE RECIPE FROM MY COUSIN<--SHE'S AN EXPERT COOK...AND THAT WAS MY FIRST TIME COOKING NASI BERIANI...AND ALHAMDULILLAH, JADILAH NASINYER...BUT FORGOT TO SNAP PIC.. NO PIC OF THE NASI... SO THAT EVE, WHEN HE GOT HOME, I ALREADY PREPARED THE TABLE-CANDLE LITE DINNERR!! I BOUGHT THE CANDLES FROM UK (RED IN COLOUR- 3 CANDLES MEAN I LOVE U!)

3) ANOTHER SURPRISE, I ALSO KEMAS2 & DECORATE OUR BEDROOM..I PUT FRESH ROSES (AT THE DINING HALL AS WELL), AROMATHERAPHY OIL & LIT UP AROMATHERPAHY CANDLES...oh yes...i did snap pics of the room after the kemas2 thing...tiring yer fulfilling! roses tu i pegi beli kat Jusco Wangsa Maju tu...it costs me RM5 per stalk--sbb me rasa mcm mahal gak harga fresh roses tu, so me beli 5 stalk ajer--mula2 plan nak beli a dozen :p siyes --fresh flowers kat Msia is soo pricey... so nilah pic our bedroom lps me deco2 simple2 and letak fresh roses +candles kat meja solek tu
SO TU AJERLAH...LITTLE2 THINGS YET SWEET...AND I DIDN'T DO IT OFTEN, SO IT IS ONLY DONE ON SPECIAL DAYS LIKE THESE... AND I GOT THE IDEAS FROM THE INTERNET...GOT SOOO MANY ROMANTIC IDEAS...JUST CHOOSE WHICHEVER U FEEL BEST SUITED U & UR SPOUSE!! 

and another story..this year plak 2010...Mr Hubby plak buat surprise utk me..masa our anniversary...16 july 2010...
that nite, hubby keje shift mlm...ptg tu me balik lewat dari skool(university)...
then, mlm hubby pun siap2 nak gi keje mcm biasa...
then dia ckp..tlg gi amik saputgn dia tertinggal kat bedroom upstairs...me pun naik ke bilik,
and..tadaaa...


me sungguh tak sangka ..in fact tak terpikir langsung hubby beli bunga +kad utk anniversary this year..

sbbbiasanya kalau kat msia, we just pegi overnite and short holiday cuti2 msia kat mana2-Alhamdulillah every year without fail (except 1st anniversary sbb masa tu me dlm pantang lps gave birth to zharfan)...secret revealed>>>me tak pernah dpt bunga pun utk anniversary..(kad ada jugak kdg2) so sejak dok UK ni...hubby dh jd romantik ie me dpt bunga utk bday thn ni  + anniversary ni jugak :) :) 

so me sebetulnya terkejut sbb tak telintas and tak sangka...so it's a  real surprise :) senyum je me tido..tido sorang2 lah that nite sbb hubby keje mlm kan..(tido dgn my lil ariff actually :p)

so the day after (17 july 2010), we just went out for lunch...bertiga lah, sbb my eldest boy-zharfan pegi school :) ..me & hubby mkn kat our fav restaurant ie restaurant Pakistan (Khyber Pass)..biasanya amik half chicken utk 2 org mkn, ari ni hubby pegi order one whole chicken la plak..tak abis sikit la sbb muak jugak ratah2 ayam tu :p


and me order cuppies from Anim (my fren kat notts ni)..cute jer cuppiesnya...


actually, we plan to go to paris masa end of july, dh siap nak byr duit semua...tp last minute kena postpone la plak, sbb travel agent tu masuk wad...so may be pegi paris bln mac 2011  :)
 
kat bwh ni adalah pic spesel--pic posing berdua pada hari anniversary thn ni --16 july 2010--kat dpn umah sewa weolls kat Nottingham ,UK..me posing sambil pegang bunga yg Mr Hubby bagi as surprise tu...

ni plak pic bertiga---plannya nak posing berdua, tp lil Ariff pun join gak posing dgn Mama & Papa :)--me pakai bj yg sedondon dgn Mr Hubby--couple t-shirt kaler biru :)

6 comments:

Cute MuM said...

bestnyer.. tahun depan me nak wat suprise gaklah.. anniversaty pertama dalam pantang..

itamrazali said...

eeeiiii..comelnya anak ko tuh..rase nak jadi ibu susu dia jer..tapi dada aku rata..boley???

ILA HAFIZ said...

so sweeetttt!!.. loving couple. ila doakan kebahgiaan uoll berpanjangan hingga ke akhir hayat..

thanx join contest ila.. insyaALLAH ada rezeki awak nanti :)
Pemenang akan diwar-warkan 1 januari 2010 nanti :)

jom la kawan2 yanglain join contest ila ni :)

SYaMiLa said...

so romantik la...suka tgk... :-)

Lelord said...

pheeweeet bestnya

ILA HAFIZ said...

TAHNIAH MAMA ZARFHAN!

ANDA TELAH TERPILIH MEMENANGI TEMPAT PERTAMA...:)

sila tinggalkan alamat email ke ruangan komen http://mummy-ila.blogspot.com/2011/01/3-pemenang-contest-mummy-ila.html

 
Updated by SyamilaMohd