Salam & welcome everyone

This blog is the expression of my passion in blog comping (contests, giveaways, lucky draws) esp in year 2010 and early 2011 when I was abroad/on study leave.

Currently, due to time constraint, this blog is somehow dormant as I'm now diverting my enthusiastic & obsession towards offline contests :)

Kindly visit my other blog :
Miles of Smiles .

and do feel free to email me at:
suzie284@yahoo.com

Thanks!

Pages

Tuesday, 21 June 2011

Kenangan Pahitku Contest


click banner to join

due date : 30 june

kenanngan pahit me ialah...
me pernah jadi mangsa ragut--yepp, oleh penunggang motosikal...
wpun kejadian tu dh lama gak berlaku (sekitar thn 2002 or 2003), tp sampai sekarang masih segar bugar jelas dlm ingatan dan kotak fikiran me ni--and even slps hampir 8 thn pun, me masih trauma+fobia...--mujur umur me masih panjang, kalau tak, maunya me dh jd arwah dlm kejadian tu...



masa tu, me ingat lg bln puasa, me baru turun dari bas metro (me berulang pegi tempat keje dari Gombak ke KL naik bas metro--time tu me bujang and belum beli keta)...then sebaik jer turun dari bas, me pun berjln kaki utk balik ke umah sewa me..me berjln menyusuri jln raya (jln besar--jln gombak tu)..suasana agak lengang dan sunyi sbb kebykan manusia tgh dok bersiap2 nak bukak puasa --pukul 7 mlm time kejadian ni berlaku..then me dgr bunyi motor kat belakang me-e plak berjln terus jer, tak syak apa (sungguh naive ) and..

...tiba2 jer terasa beg tgn me diragut--yepp, oleh penunggang motosikal, me plak otomatik jd fight back ie berkeras dok pegang gak hand bag me tu...me jd terseret sampai beberapa ratus meter, and then me lepaskan beg me--me cereda ie luka2 and terjauth atas jln--time tu jln lengang, so tak de keta or lori lalu--kalau tak, memang me  dh tak de kat dunia ni lah..

me bangun cepat2, motor tu terus blah dgn handbag me, me berjln ie lari cepat2 terus ke umah sewa me, me nangis2 bila sampai umah, nasib baik ada my housemate kat umah--bagi pinjam coins utk me call my family and call semua bank utk freeze my atm card+credit card

me memang calar2+luka2 kat tgn, siku, kaki +lutut-- perit, trauma bila ingat balik
kejadian tu berlaku terlalu pantas and me tak sempat nak tgk no plat motor ke apa kan, tp me pasti dua org budak lelaki mat rempit yg naik motor tu...

lps kejadian tu, me sgt FOBIA tiap kali dgr bunyi motor esp kalau me tgh berjln kaki kat mana2 pun--me akan berhenti, tgk belakang, and then biar motor tu lalu , baru me berani sambung berjln--tak dpt me gambarkan dgn kata2 betapa me FOBIA sgt2...

kdg2 terlintas kat fikiran me, kalaulah me ada kuasa utk haramkan penggunaan motosikal kat Msia ni--mesti kurang kes jenayah ragut, kes rempit, kes accident--sbb me dh mengalami sendiri hidup kat negara UK di mana tak de motor yer kat UK (ada ler sebuah dua, jrg2 sgt pun)..so kat UK tak de jenayah ragut, less accident pun and tak de isu mat rempit..


sekian citer kenangan pahit me--sebenarnya me tak suka nak ingat balik sbb kejadian tu sgt pahit utk diingat semula, and me hampir2 terkorban sbb jd mangsa ragut tu...tp sbb nak join contest ni, so me beria tulis and ingat balik tragedi ngeri lagi tu..hanya mereka yg pernah jd mangsa akan tau betapa pahit nya kejadian gini..

~the end~

me tag:
nana
cute mum
deqlis
miza
ifa

2 comments:

cintatulip said...

wahhhh... takukan kene ragut.. sabo eh kak... thanks join!!

juicy X said...

juri dtg judge contest~

 
Updated by SyamilaMohd