Salam & welcome everyone

This blog is the expression of my passion in blog comping (contests, giveaways, lucky draws) esp in year 2010 and early 2011 when I was abroad/on study leave.

Currently, due to time constraint, this blog is somehow dormant as I'm now diverting my enthusiastic & obsession towards offline contests :)

Kindly visit my other blog :
Miles of Smiles .

and do feel free to email me at:
suzie284@yahoo.com

Thanks!

Pages

Friday, 17 June 2011

Contest dari Blog Miss Lyzeer, “ Aku dan Itu “


me joining the above contest, due 19 july

to join, click on the banner!

me tag:
ifa
miza
deqlis

here is my entry..

ni gambar me & impian me...

impian me ialah
~ingin menunaikan umrah di Makkatul Mukarramah 
bersama bonda terchenta 
dan 3 org adik yg sgt me kasihi~
 
what's the story behind impian then?
Actually, my late dad and my Mom were planning to perform Umrah buat kali terakhir in their life right after me, my adik (Hanim), and my adik (Awie) --ketiga2 of us berjaya dpt title Dr (thn 2011)...tapi my dad dah pergi buat selama2nya (15 june 2009) sebelum sempat menunaikan umrah buat kali terakhir dgn my mom (planning nya thn 2011)...so...me berniat dan berhajat utk melaksanakan hasrat my late dad, ie to bring my Mom to Mecca to perform Umrah...Insya Allah this year, lps me habis study...itupun kalau ada rezeki...

Why I wanna perform Umrah with my 3 siblings?
Actually kami semua 7 beradik, tp elder siblings tak close sgt mcm me & adik2, sbb gap umur yg sgt jauh (me anak no.4, tp kakak me anak no. 3 tu, beza umur 12 thn dgn me)

Sbb tu, me and my adik2 sangat2 rapat..we all grew up together...age gap me dgn Hanim 3 years old, Hanim dgn Nizar 3 years old, Nizar dgn Awie (bongsu) 2 years old...for my adik2, i'm their Kak Long No.2..coz our elder siblings (ie Kak Long No. 1 sgt jauh gap umur dgn 4 of us...)

kami ber-4 selalu spent masa sama, pegi holiday, shopping2, mkn2, outing2...dulu masa me awal2 kawin pun and all my 3 adik2 still bujang2, me selamba ikut jer diorg pegi holiday..hubby sporting tak kisah me kuar or ikut  adik2 me ke mana2...

and now adik2 me semuanya dh ada family sendiri..(yg bongsu baru jer berkahwin last year)...so me berharap sgt agar kami ber-4 dpt menunaikan umrah dgn our mom, sebagai menyampaikan hasrat arwah Ayah...dan me tau my Mom akan rasa bahagia & happy kalau me and my adik2 dpt bwk our mom pegi Umrah sama2...Amiin..and me sgt yakin arwah Ayah di alam sana tetap tahu dan akan rasa bangga and happy jika 4 of us dpt bahagiakan my mom..memang kewajipan kami as anak2 pun :)

me sgt2 sygkan my mom, sbb tu jer yg me ada sekrg, utk me bahagiakan the best me can...selagi hayat my mom masih ada..me sentiasa berdoa setiap solat 5 waktu agar my mom panjang umur, sejahtera dan bahagia...wpun me tahu my mom sgt sedih dan sunyi slps pemergian my dad :(


2 sebab me join contest ni:
(1)kalau ada rezeki, nak menang hadiah brgn HB tu :)
(2)boleh gak tambah kenalan blogger ie dgn cik penganjur contest ni :)

2 comments:

miss lyzeer said...

sweet...good luck2. thanks join

miss lyzeer said...

do visit my blog..update pasal contest
http://misslyzeer.blogspot.com

 
Updated by SyamilaMohd