Salam & welcome everyone

This blog is the expression of my passion in blog comping (contests, giveaways, lucky draws) esp in year 2010 and early 2011 when I was abroad/on study leave.

Currently, due to time constraint, this blog is somehow dormant as I'm now diverting my enthusiastic & obsession towards offline contests :)

Kindly visit my other blog :
Miles of Smiles .

and do feel free to email me at:
suzie284@yahoo.com

Thanks!

Pages

Tuesday, 30 November 2010

contest i love my style

 I love my style

me joining the above contest, due 1 dec

to join, click HERE!

here is my pic entry..
     I love my style!!

~i love this pic as I love to dress in this style of outfit--
a dress, a pair of jeans(applemints), a denim jacket (Guess)and a tudung bawal of course--
it fits me nicely-- 
and I guess it suits my age too ;)~

me tag :
ifa tie fazatie


Monday, 29 November 2010

LITTLE FINGERS contest 3


me joining the above contest, due 4 jan.

to join, click HERE!

Contest tasks:

satu : upload skeping photo lama u oll yg paling menarik... ms zmn kanak2 dolo... dlm aper situasi pon x per... 
 
 
nilah pic lama yg sgt me sayangi, pic me & adik2 me masa kecik2 
 
 
we grow up together..sgt2 close..me being the eldest among the 4 of our siblings..pic masa raya-ni me scan dari album foto kenangan kami masa kecik, me selalu senyum sorang2 bila tgk pic ni..sbb mcm sekejap jer masa berlalu, now all 4 of us dh ada family sendiri--me dh ada 2 kids, adik perempuan me dh jd isteri org, adik lelaki me dh ada 2 kids and adik lelaki bongsu me baru jer bergelar suami org bln october 2010 ari tu..
kalau lah weolls boleh balik ke zmn lampau--mcm back to the past--alangkah indahnya, sbb memori, kenangan masa kecik2 adalah yg terindah dlm hidup...priceless! 
 
 
dua : ceriterkan memoirs yg paling u olls x leh luper... yg menarik, lucu, sedih etc...
 
memoirs -- yg menarik, kenangan terindah, termanis yg me tak boleh lupa ialah detik2 terindah my mom dinobatkan sbg pemenang tempat ke-2 anugerah penghargaan utk ibu oleh karangkraf...
detail story ada kat ENTRY NI..harap pihak juri/hakim sudilah baca yer...
 
ni salah satu pic memoirs tu...


tiga : mention jerk nama manjer u olls ms kecik2 dolo... naper anda dapat namer tuh yer?...
 
nama manja me masa kecik2 ialah "UJI" ie another version/nama pelat of Suzi (nama penuh me ialah Suzi Fadhilah) even dh besar pun, my elder sis still panggil me Uji, and my late dad pun suka panggil me dgn nama tu...rasa mcm Uji Rashid plak hehhehe

done!!! moga2 ada rezeki me nak menang bracelet yg cute tu :)





Jom Terjah Blog AnakDaraDen

create your own banner at mybannermaker.com!


me joining 1st lucky draw by AnakDaraDen, due 27 dec

to join, click HERE!

me tag
anin
ayuarjuna


Mya Elzara 3th Birthday Giveaway



me joining the above GA, due 6 dec

to join, click HERE!

to bday girl, 
Mya Elzara Batrisya (fuhh sedapnya nama tu)
me ucapkan
Happy 3rd Bday!!

moga membesar, sihat, comel, bijak, jadi anak kesayangan mommy & daddy yer :)

Contest : I Love MyMum



me joining the above contest, due 30 nov

to join, click HERE!!

here is my pic entry..


~pic ni diambil masa me sarat preggy my 2nd child, 
that was 2 weeks sblm bersalin ni (April 2009)--
so muka me sgt sembab ;) 
me amik cuti awal sbb memang plan nak bersalin kat kampung--
my mom temankan me dlm labour room...
me suka pic ni sbb my mom peluk me erat2--
terasa hangatnya pelukan kasih seorg ibu--
hanya seorg ibu yg me ada, dunia akhirat, 
dan dialah ibu terbaik di dunia, forever queen of my heart..
betapa me bertuah dilahirkan sbg anak kandung 
kpd seorg wanita yg bernama Hhj Karimah Yusof, 
terima kasih utk "Ma" atas segala2nya...~

me tag:
ifa tie fazatie
anin
ayuarjuna



Contest : Ulangtahun Sekilass.com yang pertama



me joining the above contest, due 30 nov

to join, click HERE!

Entry yang paling me suka di dalam Sekilass Dot Com ialah entry yg bertajuk:

Sahabat ini tidak akan ada tukar gantinya

[sila click pic/imej kat bwh utk baca dgn lebih jelas]


video kat bwh ni adalah dedikasi istimewa utk Cik Norfa -- ada kaitan gak dgn 8 sebab kat atas, and sbg mengabadikan kenangan Cik Norfa spending sweet time dgn sahabat tersayang, tak lupa chenta hati yg jadi pujaan Cik Norfa..hope you'll like it!!

video


Sunday, 28 November 2010

Imran Belated Birthday Giveaway






me nak join GA by notti netti, due 1 dec--sbb hadiah nya sgt best


so me telah print poster GA guna kaler printer --kat library babe--kena bayar :p

and then, me telah bersusah payah menampal banner tersebut kat lokasi yg telah me pilih---lokasi yg me pilih tu ialah.....signboard yg paling me suka kat dlm University of Nottingham ni--

nilah signboard yg me pilih--Alumni University of Nottingham--ni public displayed punya signboard tau!


ada pic PM kita tu!!! sungguh me berbangga sbb dpt study kat Uni yg sama mcm our PM--silalah jeles yer heheh

and me telah menebalkan muka menampal poster tu kat signboard alumni Univ of Notts ni..
nilah hasilnya!!


naper me pilih signboard ni?
ada mesej tersirat tau....

........dgn harapan.....
doa dan harapan me, 
moga2 Imran the besday boy yg hensem tu 
akan membesar jd bijak pandai, tersohor, ternama mcm PM, 
and dpt study kat UK ni :) --
jauh tu visi me :)

and me memang malu, segan, tebal muka, teragak2-- tp terpaksa gak, cepat2 laju2  tampal banner ni guna selotep(siap bwk selotep dan gunting siap2 dlm backpack--mcm buat misi penting tu), and then snap pic, even ada ramai students lepak2 kat sini..(dlm hati pikir, tak per, malu sikit, malu sekejap ajer....kot2 ada rezeki nak menang bean bag tu ngeh ngeh ngeh)

ni pemandanagn signboard tu dari jauh---sbb terletak in between univ co-op and Boots Pharmacy

and kebetulan, ada plak minat salleh mana ntah sibuk snap2 pic, utk project dia kot, me pun tak tau, tp dia snap pic Boots pharmacy, me plak snap pic banner besday Imran tu


so selesai sudah tugas GA yg sungguh mencabar :p

agak2 ada harapan menang bean bag tu tak :p

me dh tgk entry karipap sayur --sbb dia 1st submit entry..so tak tau ler notti netti suka ke tak entry me ni...

Saturday, 27 November 2010

kids & baby photo contest



me joining the above contest, due 15 dec

hadiah yang bakal dimenangi ialah earring dari lazo diamond jewellery.white gold.
 
to join, click HERE!

here is my pic entry..
[click on the pic for a better/larger view]

baby's name : Ahmad Ariff Shah
age : 19 months

me tag
ayu arjuna
mira em's family
asfiieda impianya
mama iqy
mama sara
ibu ayah damia
anje
mama zakwan



Friday, 26 November 2010

Contest Baju Sama



me joining the above contest, due 31 dec

to join, click HERE!

here is my pic entry..
(sila click pic utk lihat imej yg lebih jelas)
~ni pic kami satu family memakai baju yg sebijik sama--satu set baju ni actually--bj my ariff and papa won from contest ( me menang contest sempena Breastfeeding week last year), bj me & zharfan, me beli online (brand BlessedMum), ie penaja contest tu jugaklah sbb nak cukupkan satu set...bj ni sgt best sbb design nya cantik, material pun cantik!! 
pic ni diambil masa photoshoot kat Taman Putrajaya, photoshoot tu pun me dpt hasil menang contest dari Deep Blue Lense :) oh yer, dlm pic ni, me & family semua pakai jeans denim kaler biru..set bj pun biru..so ala2 biru mata hitamku ;)
sekian citer me...moga2 ada rezeki me dgn contest ni plak..Amiin~


Contest 'Bunga-bunga Kehidupan'



me joining the above contest, due 20 jan

to join, click HERE

here is my pic entry..


~me posing dgn bunga2 sakura, and daffodil, masa musim bunga (bln April 2010)~

Giveaway 13 Nov - 28 Nov 2010(6pm)



me joining the above GA, due 28 nov

to join, click HERE!


GiVe Away...Sapa Nak Baju Nie???



me joining the above GA, due 30 nov

to join, click HERE!


GA - Salam Ukhuwah Corat Coret Keyphochee


me joining the above GA, due 30 nov

to join, click HERE!

me follower yg ke 78


1'st GA CIKGU CT JUNIOR

me joining the above GA, due 31 dec.

to join, click HERE!

the prizes are :
 HADIAH UTAMA

SPECIAL GIVEAWAY


ucapan utk cikgu ct:
salam perkenalan di alam blog, nad many thanks for the GA, hadiah2 tu sgt best ;)

3RD CONTEST : BELANJA SAYA MC DONALD'S



me joining the above GA, due 30 nov

to join, click HERE!

the prize for a lucky winner is RM20 McD voucher. best!


LITTLE FINGERS Personal Calendar Giveaway 2010



me joining the above GA, due 23rd Dec

to join, click HERE!

here are my fav pics...


and here are my important dates
15 April - lil Ariff's bday
28 April - Mama's bday
24 May - Zharfan's bday
16 July - Wedding Anniversary
6 Sept - Papa's bday

 
Updated by SyamilaMohd