Salam & welcome everyone

This blog is the expression of my passion in blog comping (contests, giveaways, lucky draws) esp in year 2010 and early 2011 when I was abroad/on study leave.

Currently, due to time constraint, this blog is somehow dormant as I'm now diverting my enthusiastic & obsession towards offline contests :)

Kindly visit my other blog :
Miles of Smiles .

and do feel free to email me at:
suzie284@yahoo.com

Thanks!

Pages

Thursday, 28 July 2011

Contest Kisah Aku & Tupperware

me joining the above contest, due 31 july

to join, click HERE!

~here is my CERPEN...~


ada apa dengan Tupperware? apa kaitan dgn me? yepp...me membesar dengan Tupperware--of courselah bukan makan, tapi diajar menggunakan Tupperware sejak kecik2 lagi--sebabnya, my mom and my kakak adalah peminat tegar Tupperware :) :) dua2 orang kesayangan me ni, memang pembeli setia Tupperware--me masih ingat lagi, masa me kecik2 kat tadika and masa me kat bangku sek rendah, me selalu ikut my mom pegi 'party' Tupperware--kat kampung2 memang famous tau party Tupperware ni--bkn party sembarangan--kat party ni boleh belek2 koleksi terbaru and then boleh order2 and boleh beli Tupperware!!! bayar secara ansuran pun boleh tu!!

so bila me dh besar panjang, dah kawin and dah ada anak sendiri, setiap kali me guna Tupperware,otomatik akan terimbas kembali segala nostalgia party Tupperware yang terpahat kukuh di memori sbg kenangan manis me bersama2 org tersayang -- for me, Tupperware is a signage of love :)

ni pic me posing dgn koleksi my Tupperware--sgt comel, kalerful, and the BESH part---ni koleksi yg me double sayang sbb semua hasil me menang contest and giveaways!!



actually me susun Tupperware tu to form the letter..I Love T (Tupperware!)


kenapa me suka sgt dgn brand Tupperware ni yer?
“Saya suka brand Tupperware kerana…
kualitinya seiring dengan gaya, jenama terkemuka dulu kini dan selamanya, rekaan mempesona hati teruja!”


Trustworthy, Unique, Perfect storage, Pleasurable, Eye-catching, Reliable, Wonderful, All-time-my-favourite, Reasonably priced, Excellent!”

tahap kesukaan/obsesi me dgn Tuppeware---haaa, ni kisah benar yer......masa me pegi UK thn dec 2009-apr 2011--me siap bwk Tuppeware dari Malaysia tau..gigih me packing isi dlm my luggage :) sbb me sgt suka +yakin dgn kualiti Tupperware ni, and pada mata me--Tupperware punya design unik & sgt cantik!!...and me sgtlah gumbira setiap kali menyediakan bekal utk Mr Hubby pegi keje--kat UK mana nak mkn nasi kalau tak bwk bekal kan..so sgtlah berbaloi2 me bwk Tupperware all the way from Malaysia tu..


ni 4 biji Tupperware yg me bwk ke UK--all the way dari Msia (citer penuh ada kat entry INI dan INI )






sekian cerpen pendek me--me tulis ikhlas dari hati--segalanya benar--tiada yang tidak benar melainkan benar belaka :)




“Saya mahu menang contest  untuk memenangi Hadiah Utama Hamper Tupperware Bernilai RM300"

























GRAND PRIZE












2nd PRIZE







3rd PRIZE (1 UNIT)





9 comments:

deqlis said...

good luck! deqlis tak sempat join..ingat last date 31 Ogos hehe..rupernyer 31 Julai..

pepun deqlis tag MZ nie
http://deqlis-contest.blogspot.com/2011/08/qistina-1st-ga.html

miamicasa said...

plz add my fb dear huda0380@yahoo.com untuk vote contest u join dengan i...TQ

ekin alias said...

jom join contest >>> http://ekinojapan2910.blogspot.com/2011/08/contest-aku-dan-jalur-gemilang.html

Penggemar Coklat said...

gud luck ^__^

ada entri untuk para pesert giveaway dulu.. maaf lmbat umum X(

http://syuwaistory.blogspot.com/2011/08/pemenang-ga-lets-go-green-save-earth.html

AkmaFaizal said...

Good Luck, saye takde banyak tupperware cam sis..

tag sis join ni
http://www.akmarwati.com/2011/08/jiwa-kacau-1st-anniversary-giveaway.html

Saiazuan said...

dlu umi dealer tupperwae ni.. tp dah brhenti

hamzah ian said...

byk nya!!!!

Wanita2u said...

Jom join giveaway dari Wanita2u pula. :)
Hadiah mmg sangat menarik. Berbaloi-baloi join. Hehehe.

http://portalwanita2u.blogspot.com/2011/09/wanita2u-2nd-giveaway.html

MG schmidt said...

amboi!
bertingkek tingkek tuperware dia :)

 
Updated by SyamilaMohd