Salam & welcome everyone

This blog is the expression of my passion in blog comping (contests, giveaways, lucky draws) esp in year 2010 and early 2011 when I was abroad/on study leave.

Currently, due to time constraint, this blog is somehow dormant as I'm now diverting my enthusiastic & obsession towards offline contests :)

Kindly visit my other blog :
Miles of Smiles .

and do feel free to email me at:
suzie284@yahoo.com

Thanks!

Pages

Monday, 31 January 2011

Eanish 1st Besday GA


me joining the above GA, due 5 feb

to join, click HERE!

me tag;
anin
ila mama amana
haszuraidah

GA task:
Buat entry berkenaan besday baby korang BESERTA dengan gambar sekali.

presenting..
~bday story and bday pics of my lil Ariff~
Ahmad Ariff Shah 1st Bday
15th April 2010

corat-coret bday Ariff

because this is Ariff's 1st bday, so Mama over-excited--Papa in-charge bab2 deko umah like gantung banner, belon etc..and Mama plak, awal2 beli t-shirt bday online

then Mama tempah bday cake--kat Nottingham ni susah nak cari kedai kek yg jual kek halal, last2 Mama tempah dgn one Msian fren--so kek ni homemade with simple icing
tp Mama puas ati jer--sbb Mama memang tak reti langsung buat cake :p


Bday candle pun special sbb Mama beli yg alphabet ie utk eja nama A.R.I.F.F. tu

pics tak byk yg debomb sbb kebetulan ari bday Ariff ni, cuaca mendung, so bila snap pic dlm umah, suasana agak gelap, kurang cahaya, and digicam Mama memang kureng sikit kalau shoot pics indoor--menyebabkan Mama terasa nak rembat DSLR

Mama paling suka tgk Ariff pakai bib design necktie tu..Mama beli kat mothercare


Mama bagi permission Ariff mkn cake buat pertama kalinya--sbb ari spesel utk Ariff kan

Mama tak jemput tetamu pun, so kita cuma celebrate bday Ariff ber-4 ajer ie Mama, Ariff, Zharfan and Papa

lps siap kita snap2 pics, cake bday Ariff Mama bagi kat jiran Msia kita, yg kebetulan ada buat gathering(usrah mingguan), so lega sbb tak membazir kek tu--Papa memang tak mkn kek langsung, Mama setakat one slice ajer :)

Apa2 pun, bday Ariff yg pertama ni adalah sgt spesel sbb kita celebrate kat obersi--beribu2 batu jauhnya dari Msia..

sekian cerita bday Ariff--Mama pastinya akan ingat memori ni sampai ke hujung hayat Mama, dan Ariff pastinya boleh tgk balik all the bday pics bila Ariff dh besar :)



Mama sayang Ariff sgt2...Ariff adalah part of Mama..my heart, my soul :)

ni video spesel--video Mama & Zharfan nyanyi Happy Bday utk Ariff :)

video



Contest Heart :: Hati !



me joining the above contest, due 1 feb

to join, click HERE!

contest task:
1) Pilih salah satu perkataan heart atau hati .
2) kemudian cipta atau ungkapkan ayat mengenai heart atau hati yang anda fahami atau anda alami.
  
  Contoh : 
h3ART : nombor dan seni sentiasa dihati tidak 
boleh dipisah sama sekali!


here is my entry -- "HATI"



CUTE BABY WITH A BOOK CONTEST


joining the above contest, due 2 feb

to join, click HERE!

tq notre belle histoire for the contest yer :)

here is my pic entry..


baby's name : Ahmad Ariff Shah
age : 1 year and 9 months old

slogan:

Saya mahu memenangi *hadiah utama kerana...

hadiah ditawarkan menarik sekali,
ECE seminar banyak benda boleh me pelajari,
utk menambah ilmu keibubapaan demi zuriat2 yg me kasihi,
cd utk my baby pun ingin me menangi,
kalau dpt hadiah perfume2 PFA yang semerbak mewangi, 
me sangatlah suka hati senyum2 dpn lappy - sepanjang hari!

me tag:
ila mama amana
ayu ibu damia ayuni

contest sponsors:

http://geniusbabyonboard.blogspot.com/
http://patiperfume.com

Tudung Mania 2nd Giveaway

me joining the above GA, due 14 feb

to join, click HERE!

hadiah : 2 pcs (Inner neck Cover & Happy Colour Shawl) ni utk blogger yg bertuah...



GA sulong sempena cuti perayaan CNY

me joining the above GA, due 5 feb

to join, click HERE!

HADIAH PERTAMA- set makan Indian Tree Wedgewood tureen beserta 5 mangkuk mungkum

HADIAH KEDUA- Sakura Chinese teaset untuk 6 beserta sekeping piring


Sunday, 30 January 2011

:: COMEBACK GA - lalalalalaaaaaa ::

me joining the above GA, due 1 feb

to join, click HERE!

GA task:
  • jwb 2 soklan mudah....
1) tarikh perkahwinan ku : 22 mei 2009
2) tarikh kelahiran putera sulung ku: 7 june 2010

Rainbowchick Resources 1st blog giveaway

me joining the above GA, due 28 feb

to join, click HERE!

prizes for the giveaway includes 7 types of Ribbons (polka dot pink, green, lips, yellow teddybears, pink little flowers, purple and light beige with glittry gold border) Colourful round buttons(blue,pink,brown,yellow,orange,red,black,white,green), a Pink handphone case with coin purse (can be used as mp3 case or wallet as well) and a very cute Memo book with colorful pages inside..AND there might be a surprise gift as well :)) *ding dong* SURPRISE!!




splendid surprise GA


me joining the above GA, due 4 feb

to join, click HERE!

me tag :
anin
ila mama amana
haszuraidah


Saya Nak Shawl Ini!!


me joining the above GA, due 15 mac or 300 entries

to join, click HERE!

GA task:
Jawab soalan mudah berikut: Apakah nama anak-anak kami dan umur mereka (termasuk bulan dan hari) genap pada hari pernikahan kami?

jawapan me :
Auni Zara : 2 Tahun 2 Bulan 5 Hari

Aniq Zaquan : 7 Bulan 20 Hari

me tag :
ila mama amana
haszuraidah
deqlis


Mamawana's 1st Giveaway


me joining the above GA, due 31 jan

to join, click HERE!

 GA task :
Anda Wajib menyertakan satu foto aksi/mimik wajah lucu anda secara solo atau grup dengan kata2/caption yg paling lucu. Satu ayat adalah mencukupi.

here is my pic entry:

caption
~aksi posing maut versi overacting, control macho dan tak hengat dgn sebijik kek coklat bkn kek bday sbg mangsa~

sedikit tambahan sbg info:
cerita sebenar di sebalik gambar di atas
~ni pic masa raya thn 2009, pic ni diambil masa open house raya kat umah my mom..
and suasana jadi riuh rendah time pic ni diambil--dh waktu ptg ni (nampak dlm jam kat dlm pic ni), 
sbb one of my nieces buat surprise -- dia bake sendiri kek tu --kek raya, bukan kek besday ke apa, so semua org sibuk nak potong kek tu
last2 org yg dlm pic ni lah potong kek tu ie abang me yg no 2, 
dia selamba buat muka lucu time potong kek raya..
dia ni memang jenis kelakar, even dh ada anak 6 org pun, keje doktor gigi tp sgt lah kelakar orgnya ;) 
me suka tgk pic ni sbb bagi me,
rasa mcm kelakar and teringat balik kemeriahan open house raya kat umah my mom ;)~

me tag :
nana
ifa
ogy

Saturday, 29 January 2011

GA CUTE2 COLLECTION







~sila click banner utk join GA ni~















I Love My Family Contest 2011


me joining the above contest, due 31 jan

to join, click HERE!

contest task #1 :
Ceritakan kenapa anda sayangkan keluarga anda n apa aktivity terbaru yg anda lakukan bersama keluarga tersayang dengan gaya penulisan yang kreatif, dan menarik. Paling best kalau dapat sertakan tarikh2 dan tempatnya sekali

kenapa me sayangkan family me...
ni jwpnnya...


aktiviti terbaru yg me lakukan bersama family tersayang..
yehaaaa...kami 4 beranak pegi main sledge/snowboard sampai lembam ngeh ngeh ngeh
aktiviti main sledge ni kiranya unik lah sbb tak de kat Msia...kalau kat Msia, main sledge ni ala2 main upih pinang kot (kalau wujud lagi laa..) sledge yg me beli tu kaler hitam+merah, harga 10 pound each (kalau nak convert to RM, darab dgn 5, tp kat UK, tak aci tau kalau beli brg then convert to RM :p )
kat Nottingham(Notts) ni, snow tak turun everyday tau, wpun winter ni suhu sejuk beku..so aktiviti main sledge ni weolls buat masa awal dec 2010 yg lps...masa ni snow turun kat Notts

sgt lah fun sbb boleh spent masa and berkongsi kegembiraan dgn org2 tersyg--hubby & my 2 kids..

weolls main sledge ni  kat tempat yg famous kat notts ni ie Wollaton Park! dekat jer dgn umah me, ie 10 min drive

  ramai gak org main kat sini masa weolls pegi main tu..snow tak tebal sgt, tp still licin ;) mat salleh pun suka main sledge ni rupanya--ingatkan kami ajer yg jakun ;)

mak & anak posing

papa & kids :)

papa & Zharfan

me & my 2 boys--permata hati me ni--can't live without them


contest task #2:


ni pic me & family..
~ me rasa pic ni menarik utk dikongsi sbb ni antara kenangan terindah weolls di bumi UK..
me , hubby and my Zharfan senyum nampak gigi mcm iklan Colgate dlm pic ni, lil Ariff je masham mukanya mengalahkan pelam muda sbb sejuk ni babe..siyess...baby mana tahan sejuk :p my Zharfan dh besar and paham and sgt enjoy bab2 snow ni...

anyway...tak semua org boleh merasa pengalaman begini (silalah jeles yer ngeh ngeh ngeh) 
pengalaman posing2 atas snow, berlatarbelakangkan snow yg memutih--segalanya putih--kulihat PUTIH :p..pengalaman having fun with snow... adalah super duper beshhh sbb tak de kat Msia :p minus part sejuk beku tu yer..nak main snow and posing2 punya psl :p
double beshh sbb pengalaman ni dpt me kongsi bersama family me yg sgt me kasihi ---
masa 1st time me dtg UK (Sept 2007-March 2008), me dtg sorang2 tanpa bwk my family, sungguh perit dan tak enjoy even ada snow pun..ari2 me nangis jer sbb teringatkan my baby kat Msia..
then Dec 2009 sampailah now, me dtg UK again, this time me amik keputusan nekad bwk my hubby & kids...wpun me tak dpt family allowance (sbb me under special programme--split phd programme, bukannya full term phd kat UK)
keputusan nekad me adalah tepat lagi bijak..
.me menikmati setiap saat, setiap moment bersama my family di bumi UK yg beribu batu jauhnya dari Msia..
Indeed....I Love My Family!! My life is not complete without them..~



 
Updated by SyamilaMohd